Okulumuzun ismini gururla taşıdığı Şehit Mustafa KERPİÇ'i ve vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Okul İdaresi tarafından okulumuzda görev yapan kadın personellerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Psikolojik Danışmanımız Bekir Fatih TANDIR tarafından organize edilen seminer için okulumuza davet edilen Prof. Dr. Nursel TOPKAYA tarafından okulumuz öğretmenlerine Güçlü Yönlere Odaklanan Öğretmenlik Yaklaşımı semineri verildi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Okul Müdürümüz Serap Dedeoğlu okulumuz ve okulumuzda yapılan çalışmalar ile ilgili kendilerine bilgi vermiştir.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun katılımlarıyla; Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında "Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya Okul Müdürümüz Serap Dedeoğlu ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Mesut Çavdar ile katılım sağladık.

OKULUMUZUN HAKLI GURURU

Okulumuzun başkanlığında İkizce eğitim kampüsü içerisinde Bigep kapsamında bir edebiyat temalı bilgi yarışması düzenlenmiştir. Yarışmaya Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ahmet DEMİR ve şube müdürlerimizde teşrif etmişlerdir. Yarışma öncesi 21 soru kura yöntemi ile belirlenmiş olup öğrencilere o anda sorulmuştur .  Yarışmaya kampüs içerisinde yer alan bütün okullar katılmış olup okulumuz  Şehit Mustafa Kerpiç öğrencileri 21 edebiyat sorusunun hepsine doğru cevap vererek rakiplerini belirli bir fark ile geçmeyi başarmış ve yarışmayı birincilik ile tamamlamıştır.  Şehit Mustafa Kerpiç ailesi olarak amacımızı daima ileri ve aydınlık yol olarak nitelendirdiğimiz bu yolda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu mühim başarısı ile amacımızı bir kez daha somut bir şekilde göstermiş olduk . Okulumuzun ilk birinciliği olan bu başarının daha da artması ve daha da gelecek olan nice birinciliklere ön ayak olması bizim en büyük isteğimiz ve arzumuzdur . Albert Camus’un

"Nerede edebiyat varsa, orada umut vardır.’’ sözünden hareketle umudumuz hiç sönmesin ve daima başarılıları ile etrafını Şem ışığına aşık Pervane gibi aydınlatmaya devam etsin…

Okulumuz Çocuk Gelişimi bölümünün BİGEP Kapsamında Okul Müdürü Serap DEDEOĞLU eşliğinde Çocuk Gelişimi öğretmenleri Nazan AYDIN ve Ezgi Dilan SÜRER ile gerçekleştirdiği Yüz Boyama Etkinliği

Şanlıurfa Valisi Sayın Hasan ŞILDIK Tarafından başlatılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında okulumuzda Bağımlılıkla Mücadele semineri yapıldı.

Şbt

Öğrencilerin geleceğini şekillendirecek,onların hayallerinin bir parçası olan üniversiteler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla okulumuz rehber öğretmeni Bekir Fatih Tandır ile beraber üniversite tanıtım günlüklerine gezi gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Okulumuz Rehber Öğretmenleri Bekir Fatih TANDIR ve Tuğçe ŞİMŞEK  tarafından  öğrencilerimize bursluluk sınavı bilgilendirme semineri verilmiştir.Seminerde öğrencilerimize sınava nasıl başvuracaklarından, sınavın nasıl uygulanacağına,sınava hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlara kadar pek çok konu hakkında bilgi verilmiştir.

Şbt

Okulumuz Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesi, BİGEP kapsamında düzenlediği yarışma ile şiir, hikâye, kompozisyon kategorilerinde birinciler belirleyecektir. Yazı Atölyesi projesinin ilk ayağı olan yarışmamız ile derece yapan öğrencilerimiz tespit edilerek yaratıcı yazma dersleri verilecektir.