Dilimizin Zenginlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı Deyim ve Atasözlerimiz kapsamında öğrencilerimizle " Anlat Bakalım Etkinliği ile  Atasözü/Deyim Resimleme Etkinliğini" gerçekleştirdik..

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı Divanü Lügati't -Türk Okumaları kapsamında öğrencilerimizle " Anlamını Bul ve Hatırlatmaca Etkinliklerini" yaptık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı Safahat Okumaları kapsamında öğrencilerimizle "Safahat Sözlüğü'nden seçilen kelimelerle cümle oluşturma ve bu cümlelerle oluşan afiş  tasarımı" gerçekleştirdik. Ayrıca Türkiye geneli yapılan Safahat Bilgi Yarışmasında öğrencilerimiz Eyyübiye'de derece yapmıştır.

Dilimizin Zenginlikleri  Kasım ayı Klasik Eser Okumaları kapsamında öğrencilermizle " Bilen Oturur Etkinliği ve Sözlük Tasarımı" yaptık.

"Dilimiz zenginliğimizdir."

Dilimizin Zenginlikliği Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 yılında başlatılan bir projedir. Projenin amacı, sosyal ve kültürel etkinliklerle öğrencilerimizin dil bilincini geliştirme, Türkçeyi daha iyi kullanmalarını sağlama; kültür aktarımında büyük rolü olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrencilerimiz, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacak; milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını, hayat tarzını, sözcüklerin anlam derinliklerini -varlığımız içinde- tekrar keşfedecektir.