T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesi

Serap DEDEOĞLU - Okul Müdürü

1992 de Elazığ’da doğdu.

İlk ve orta okulu Elazığ iline bağlı Mollakendi Köyü Mollakendi İlkokulunda tamamladı. 2005 yılında Lise eğitimini Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Grafik ve Fotoğrafçılık bölümünde tamamladı.

2009 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümü/ Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği alanında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 2016 yılında meslek hayatına atıldı. 2016 yılında göreve başladığı Mahmut İkbal Büyükkırcalı MTA lisesinde 2 yıl alanında öğretmenlik yaptıktan sonra 2018 yılında koordinatör müdür yardımcısı olarak ataması yapıldı. 2 yıl müdür yardımcılığı görevinin ardından 2020 yılında Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesine Müdür olarak ataması yapıldı. Halen bu görevini yürütmektedir.

Öğretmenlik yaptığı yıllarda okulun TUBİTAK  koordinatörlüğünü üstlenerek çeşitli TUBİTAK bilimsel araştırma projelerinde yer aldı. 2017 ve 2018 yıllarında “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor” projesinin koordinatörlüğünü üstlenip birçok ailenin evinde bakım ve onarım çalışmaları yaparak yerel medyada ses getirecek çalışmalara öğretmen arkadaşları ve öğrencileriyle beraber imza attı. 2018 ve 2019 yıllarında köy okulları meslek liseleriyle güzelleşiyor projesini hayata geçirerek birçok köy okulunun tamir ve tadilat ihtiyaçlarını kurduğu ekiple beraber gerçekleştirdi.

2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen “Nasıl Bir Okul, Nasıl Bir Ortaöğretim?” konulu deneme yarışmasında yazdığı deneme Şanlıurfa İl birincisi oldu. Yazdığı deneme ile Milli eğitim bakanlığınca hazırlanan il millî eğitim müdürlüklerince yapılan değerlendirme sonucunda il birincisi olarak seçilen eserlerden oluşan  “Nasıl Bir Okul, Nasıl Bir Ortaöğretim?” kitabında Şanlıurfa ilini temsilen yer almıştır.

2018 yılında Meslekî ve Teknik Eğitim Kalite Tetkikçisi Yetiştirme kursunu başarı belgesi ile tamamlayıp Kalite izleme ve değerlendirme tetkikçisi olarak mesleki ve teknik eğitime bağlı okulları denetleme ve değerlendirme görevini üstlenip birçok ilde meslek liselerini tetkik için görevlendirilmiştir ve halen bu görevi devam etmektedir.

2019 yılında koordinatörlüğünü yaptığı  “Bir stajda Avrupa’dan olsun” Avrupa biriliği projesi onaylanmış olup bu projeyle İspanya ve Portekiz ülkelerine 2 hareketlilik düzenlenmiştir.Toplam 5 öğretmen  ve 20 öğrencinin  katıldığı bu projenin ikinci hareketliliği olan İspanya’nın  Barcelona şehrinde iki hafta boyunca eğitim çalışmalarında yer almıştır.

2018 ve 2019 yıllarında Eyyübiye İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı meslek liselerinde yönetici ve alan öğretmenlerine, Meslekî ve Teknik Eğitimde Kalite İzleme ve Değerlendirme konulu seminerler vermiştir. Yine aynı yıllarda ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere Okul Aile İşbirliği Geliştirme Programı Eğitimi kurslarını vermiştir.

 

2020 yılında Eyyübiye Kaymakamlığınca gayret ve başarılarından dolayı Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

2021 yılında Şanlıurfa Valiliği tarafından  gayret ve başarılarından dolayı Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir.