ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesi

BİGEP ÇALIŞMALARI

May

BİGEP kapsamında okulumuzun 11/C sınıfı öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali ÇATIK başkanlığında eğitici bir etkinlik gerçekleştirdi. Dönemine  ve yüzyılına göre damga  vurmuş ve edebiyatımız için çok önemli bir niteliğe sahip olan yazarlarımızı öğrenciler canlandırarak ,fikirlerini  ve hayata olan bakış açılarını arkadaşlarına yansıtmış ve adeta geçmişe doğru bizleri bir yolculuğa çıkarmıştır . 11/C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte öğrenciler her bir şair ya da yazarın fotoğrafına bakmış ve onları ifade eden tarz , sakal , saç ya da başörtü gibi belirten özellikleri  kafalarına uygun bir şekilde kendilerinde göstermişlerdir .  Şairlerin hayatını , eserlerini ve şiirlerini okumuşlardır . Her daim geçmişi unutmadan geleceğimizi inşaa etmeye Şehit Mustafa Kerpiç ailesi olarak devam ediyoruz . Nazım Hikmet ‘in sözleri ile usta şairlerimize özlemimizi bildirip varlıklarına  ve yaptıklarına okulumuz olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

‘’Ve bir gün ekler mektubunun sonuna insan ; herkese selam, sana hasret.

Mrt

Uygulamanın duyurusu öğretmenlere yapılıp gönüllü öğretmenler tespit edilmiştir. Okulumuzda uygun bir oda tespit edilip öğrencilere göre çalışma ve motivasyon ortamı sağlanmıştır. Gönüllü öğretmenlerimizin ders programlarına göre uygun saatlerde ve teneffüslerde program oluşturulup öğrencilere duyurusu yapılmıştır. Özel kurumlardan aldığımız kaynaklar bu odada muhafaza edilerek öğrencilerimizin bu kaynaklardan istifade edilmesi sağlanmıştır. Aynı zamanda edebi alanlarda başarıları olan öğrencilere yönelik eğitimler ilgili öğretmenlerimizce verilmektedir.

Mrt

Öğrencilerin kariyer gelişim sürecini desteklemek ve bu süreçte yaşadıkları sorunlara çözümler aramak, öğrencilerin yetenek ve kapasitelerini yaşam boyu geliştirip uygulayabilecekleri fırsatlar yaratmak.

Akıl zeka oyunları.

Mrt

Okulumuzdaki 10. Ve 11. Sınıflara yönelik kendi seviyelerine uygun denemeler ve konu tarama testleri  eşliğinde eksik noktaları belirlenerek bu noklara yoğunlaşılması hedeflenilmektedir. Eksik görülen konularda branş öğretmenleri destek sağlanacaktır.

Öğrencileri sürekli takip altında tutmak için boş vakitlerde bire bir ilgilenmek ve ayrıca sosyal platformda (whatsapp) grup oluşturup öğrencilere bilgilendirici çalışmalar yapılması planlanmaktadır.