Etiket Sonuçları: Eyyübiye

Öğrencilerin kariyer gelişim sürecini desteklemek ve bu süreçte yaşadıkları sorunlara çözümler aramak, öğrencilerin yetenek ve kapasitelerini yaşam boyu geliştirip uygulayabilecekleri fırsatlar yaratmak.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı Deyim ve Atasözlerimiz kapsamında öğrencilerimizle " Anlat Bakalım Etkinliği ile  Atasözü/Deyim Resimleme Etkinliğini" gerçekleştirdik..

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı Divanü Lügati't -Türk Okumaları kapsamında öğrencilerimizle " Anlamını Bul ve Hatırlatmaca Etkinliklerini" yaptık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı Safahat Okumaları kapsamında öğrencilerimizle "Safahat Sözlüğü'nden seçilen kelimelerle cümle oluşturma ve bu cümlelerle oluşan afiş  tasarımı" gerçekleştirdik. Ayrıca Türkiye geneli yapılan Safahat Bilgi Yarışmasında öğrencilerimiz Eyyübiye'de derece yapmıştır.

Dilimizin Zenginlikleri  Kasım ayı Klasik Eser Okumaları kapsamında öğrencilermizle " Bilen Oturur Etkinliği ve Sözlük Tasarımı" yaptık.

"Dilimiz zenginliğimizdir."

Dilimizin Zenginlikliği Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 yılında başlatılan bir projedir. Projenin amacı, sosyal ve kültürel etkinliklerle öğrencilerimizin dil bilincini geliştirme, Türkçeyi daha iyi kullanmalarını sağlama; kültür aktarımında büyük rolü olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrencilerimiz, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacak; milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını, hayat tarzını, sözcüklerin anlam derinliklerini -varlığımız içinde- tekrar keşfedecektir.

Şbt

Öğrencilerin geleceğini şekillendirecek,onların hayallerinin bir parçası olan üniversiteler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla okulumuz rehber öğretmeni Bekir Fatih Tandır ile beraber üniversite tanıtım günlüklerine gezi gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Okulumuz Rehber Öğretmenleri Bekir Fatih TANDIR ve Tuğçe ŞİMŞEK  tarafından  öğrencilerimize bursluluk sınavı bilgilendirme semineri verilmiştir.Seminerde öğrencilerimize sınava nasıl başvuracaklarından, sınavın nasıl uygulanacağına,sınava hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlara kadar pek çok konu hakkında bilgi verilmiştir.

Şbt

Okulumuz Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesi, BİGEP kapsamında düzenlediği yarışma ile şiir, hikâye, kompozisyon kategorilerinde birinciler belirleyecektir. Yazı Atölyesi projesinin ilk ayağı olan yarışmamız ile derece yapan öğrencilerimiz tespit edilerek yaratıcı yazma dersleri verilecektir.

Ock

Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesi ,BİGEP kapsamında 10.sınıf öğrencilerine belirli aralıklarla uyguladığı deneme sınavlarıyla hem öğrencilerin akademik alandaki yeterliliklerini ve performanslarını hem de bu alana dair kaydettikleri gelişimleri görmelerini hedefliyor.

Ock

Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesi Hem Öğreniyor Hem De Eğleniyor

OKUL İDAREMİZDEN KADROYA GEÇEN ÖĞRETMENLERiMİZE BÜYÜK SÜRPRİZ

Okul idaremiz tarafından kadroya geçen  öğretmenlerimize sürpriz hazırlandı.Tüm idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte pasta keserek öğretmenlerimizin kadroya geçişini kutladık.Okul idaremize bu ince düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyor tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum."

- Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Okulumuz, bir ulus bir vatan yaratan, bu kutlu 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümü münasebetiyle bir anma programı hazırlamıştır.

01.03.2023 tarihinde İl Mesleki Teknik Şube Müdürü Ferhat Emre ve Bakanlıktan Aydın Yavşancı, Ayla Ünlü okulumuza ziyarette bulundular.

ÖZEL EĞiTİM SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZE HİPOTERAPİ (ATLI TERAPİ) DESTEĞİ

Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lİsesi özel  eğitim sınıfı öğrencilerimiz hipoterapi eğitimine katıldılar.

Hipoterapi, at üstünde yapılan egzersizler ile beden kaslarını geliştirmeyi hedefleyen başarılı bir tedavi yöntemidir. Öğrencilerimizin her alandaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerimiz eğlenceli anlar yaşadılar. Aynı zamanda da öğrencilerimizin fiziksel, zihinsel ve duygusal açıdan gelişimlerine katkı sağlandı.

Ock

Öğrencilerimize karne ile birlikte kitap hediyeleri takdim edildi. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

OKULUMUZUN PROJESİ

Çekya' nın başkenti Prag ' ta erasmus +projesini okulumuz öğrencileri  ile birlikte güzel bir şekilde tamamlayıp onlara çok farklı deneyimler kazandırılıp ülkelerine dönmelerini sağladık. Bu projede öğrencilerimiz kendi alanlarında uzman kişiler tarafından eğitilmiş ve bilgilerine bilgi katmıştır. Şehit Mustafa Kerpiç  ÇPAL ailesi olarak amacımız daima ülkeye yararlı faydalı çocuklar yetiştirmektir.

Kas

Cumhuriyet Bayramı Şehit Mustafa Kerpiç Çok Programlı Anadolu Lisesinde coşkuyla kutlandı.

Ekm

Eyyübiye Kaymakamı Sayın Kudret Kurnaz ve Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir okulumuzu ziyaret ettiler. Sayın Kaymakamımız Kudret Kurnaz öncelikle okul idaresiyle bir toplantı gerçekleştirdi.Sonrasında da öğretmenler odasına ziyarette bulunup okulumuz öğretmenleriyle sohbet ettiler ve onların sorunlarını dinlediler .Dile getirilen sorunlara çözüm aranacağını ifade ettiler.Ardından da okul kütüphanesini ve kantinini ziyaret ettiler.

Okulumuz Öğretmenleri Veli Ziyaretine Devam Ediyor

Okulumuz öğretmenleri yıl boyunca ; her ay  öğrencilerimizi ve velilerimizi ziyaret etmiştir . Bu ziyarette öğrencilerin durumu hakkında bilgilendirme yapılmış , bir istekleri ya da ihtiyaçları var mı diye sorulmuştur . Şehit Mustafa Kerpiç ailesi olarak daima öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında durmaya devam etmekteyiz